5 Fælles tandproblemer hos katte

Katte er normalt så arrogant og selvcentreret at det meste af den tid, vi ved ikke, hvornår de er i smerte, eller har medicinske problemer. Vi gør de normale dyrlæge planlagte rutiner, og påtage sig de er fint, men du tager dig tid til at tjekke din kattens mund for eventuelle tandproblemer?
Tandproblemer er en fælles sundheds-risiko hos katte, simpelthen fordi vi ikke er opmærksomme på dem. Din kat er naturligvis ikke kommer til at græde og klage med en tandpine, hvordan et barn kan. Selv hvis du opdager, at din kat ikke spiser godt sidst, kan du tilskrive det til blot at være kræsen. Vi kender alle katte kan være kræsen fra tid til anden, så man bare antage, det er hvad det er.
Måske har din kat ikke hoppe på deres favorit skål af foderpiller, fordi dens tænder ondt. Det er bedst at få en person til at hjælpe dig, for at undgå en grim bid eller bunden, men du bør virkelig se inde kitty mund for at se, hvad der foregår. Hvis du ikke er sikre kontrollere dig selv, tage katten til dyrlægen og bede dem om at gøre en grundig dental helbredsundersøgelse.
Tandsten opbygge Ja, vi må selv katte ramt af tandsten bygge op på deres tænder. Vidste du, at tandsten opbygge kan forårsage de samme symptomer i din kattens mund, som det gør i din? Tandstensopbygning kan medføre, at din kat har huller i tænderne og hulrum, hvilket kan medføre alvorlige tandpine. Vi ved alle, hvordan det føles.
Tandsten opbygge kan også erodere tandkødet, der forlader dem eksponeret og rå. Det er en betingelse bare på udkig efter en infektion at brygge i. If Kittys tandkød bliver smittet uden at du mærker, kan det føre til en hel række sygdomme. Din kats tænder skal rengøres af en dyrlæge mindst en gang om året. Dette vil kræve sederende katten, for dets sikkerhed og lægerne!
Periodontal Disease: Denne sygdom er forårsaget af tandsten og plak ophobe sig på katte tænderne. Bakterier vil vokse hurtigt, hvilket får katten til at have meget dårlig ånde. De bakterier kan forårsage en alvorlig infektion i kattens mund. Hvis venstre ubehandlet det vil føre til alvorlig tand-og tandkødssygdomme og kunne endda sprede sig til din kats andre organer.
Igen, dette er forebygges ved at praktisere god hygiejne for din kats tænder. Har regelmæssig dental check ups og rengøring for katten, og tage sig af din kats tænder derhjemme. Fodring det en hård føde til fjernelse af plak og tandsten er ikke nok. Daglig tandbørstning er stærkt anbefales.
Feline Stomatites: Nej, det ikke rigtig har noget at gøre med maven! Feline steatit er en betændelse i kattens mund. Den er også forårsages af bakterier og er et meget almindeligt tand problem hos katte. Hvis du ikke behandle denne tilstand kan det føre til hævelse i tandkødet og munden i almindelighed.
Det kan endda sprede sig til din kattens hals, løber en risiko for at slukke sin luftveje! Din kat vil have dårlig ånde og vil vise tegn på smerte, når de forsøger at spise. Hans tandkød vil se hævede og irriterede. Dette er en alvorlig … ringe til din dyrlæge med det samme.
Resorberende Læsioner (forl)
Dette er et almindeligt tand problem, der ligner gummiet bogstaveligt absorberer tanden. Disse læsioner lommer er meget smertefuld, og i sidste ende vil føre til infektioner og tab af tanden. Dyrlægebehandling eller homøopatiske hjemmepleje er nødvendig for at behandle denne tilstand.
Den nøjagtige årsag til tand resorption er ikke kendt, så det er svært for dig at beskytte din kat mod denne smertefulde sygdom. Derfor er god tandhygiejne og jævnlige undersøgelser bør være en fælles praksis for din kat.
Tilhugget, brækkede tænder: Vi kender alle hvor smertefuldt et tilhugget eller brudt tand kan være. De er lige så smertefuldt for din kat. Kat undertiden spille vild og hårdt. De angriber alle slags legetøj og objekter. Det er ganske let for din killing at have et uheld, der fører til en brudt eller tilhugget tand.
Der er ikke meget du kan gøre for at undgå at din kat nogensinde chipping hendes tand. Ved at undersøge din kats tænder på en regelmæssig basis, vil du være i stand til at opdage i tænderne eller gummi sygdom på et tidligt stadium. Forebyggelse virkelig er den bedste medicin.
Grafiske Fotos: Hvis du ikke tror din stakkels kat kan lide af nogen af ​​disse betingelser, tage et kig på de grafiske billeder fundet på (se kilder) Disse fotos viser katte munden i forskellige stadier af de ovennævnte sygdomme. Billederne ser smertefuldt at sige det mildt. Man ser og du vil køre for at kontrollere din kats mund til disse fælles tandproblemer.
Børst din kats mund regelmæssigt med en pasta specielt til katte. Prøv at bruge den lille baby-fingerspids pensel. Det glider over fingeren som et fingerbøl, og vil arbejde ganske effektivt. Du kan også gnide din kats tandkød med E-vitamin olie, eller bruge en urte munden skylles du kan gøre selv.
Urten Vejbred hjælper med at fjerne aflejringer fra din kats tænder til at holde dem sundere. Bare koge en kop vand og stejle en spiseskefuld af vejbred i det for omkring 5 minutter. Si urter fra vandet og bruge væske til at vaske ud af din kattens mund. Lad ikke katten bare drikke vandet, men dyppe en klud i det og rense kattens mund. Opfølgning ved at gnide i vitamin E olie. Din kat vil føle beroliget og forfrisket!

Advarsel! Grafiske billeder

Leave a Reply